EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48
Kundeservice

Kundesupport

– tilgjengelig 24/7

Er det noe du lurer på? Snakk med oss på kundesupport, vi er her for å svare på spørsmål og hjelpe deg med å finne den beste løsningen for deg.
Du finner oss på:

Generelle spørsmål

Se flere spørsmål og svar
Hvor mange kilometer per kWh kan jeg kjøre i min elbil?

Det er vanskelig å gi et presist svar, da det avhenger av flere faktorer:

  1. Type av elbil og dens energi effektivitet
  2. Utendørs temperatur
  3. Kjørestil og veistandard. Veien man kjører på og måten man kjører på, har stor innvirkning på energiforbruket. Hvis du kjører hurtig og akselerer kraftig, så for du færre kWh å kjøre godt med.

Som utgangspunkt kjører de fleste moderne elbiler et sted mellom 5-8 kilometer per KWH

Har en elbil C02 utslipp?

Elbiler slipper ikke ut C02 direkte, siden den ikke har noen eksos. Men elbiler har en indirekte C02-utslip. Dette skyldes at energien som driver elbilen, kan stamme fra blandet energikilde som fornybar og fossil. F.eks. kul, gas og en kjernekraft. Derfor vil det være en indirekte utslipp av CO2 via kraftverkenes piper. Hvis elbilen lades med strøm fra det norske Elmix, som typisk består av 95% vannkraft og 5% import, så tilsvarer det genomsnitt til en CO2-utslipp på 7 g CO2 pr kWh, eller ca. 1 g CO2/km. Sammenlignet med utslippet til en stor moderne bensin bil 150gram C02/km, en liten modell utslipper 109gram CO2/km. Moderne diesel modeller utslipper henholdsvis 140 og 109 gram/c02/km Ved hjemmelading har du muligheten til å velge strøm fra en strømleverandør som tilbyr miljøvennlig / grønn strøm eller opprinnelsesgaranti.

Utløser min elbil skadelige partikler?

Da elbilen ikke har eksosrør, slipper den ikke ut skadelige luftpartikler.

Det betyr at din elbil ikke forurenser når den kjører.
Spesielt i byene, der luftforurensingen er et stort problem. vil elbilen hjelpe til med forurensingsproblemene på sikt, ved at flere og flere velger elbil.
I likhet med øvrige biler oppstår dekkstøv og bremseslitasje hos elbiler også. Elbilen har en indirekte utslipp av partikler, som stammer fra produksjonen av strøm, som bilen lades med.

Spørsmål om opplading

Hvor mange kilometer tilsvarer en opplading?

De fleste elbil modellene har en rekkevidde på et sted mellom 120-190 km på et fulladet batteri. Noe kortere på en kald vinterdag. Tesla model S har en rekkevidde opp til 500km avhengig av batteristørrelse. Presis svar på rekkevidde er vanskelig å gi, det kommer an på flere faktorer:

  1. Type elbil og batteri størrelse
  2. Batteri størrelse i forhold til energi og effektivitet i elbilen
  3. Kjørestil. Høy hastighet og kraftig akselerasjon, har stor påvirkning i energiforbruket
  4. Utendørs temperatur. På kalde dager vil en del av batteriets energi brukes til å varme opp elbilen.

Derfor vil man oppleve lengre rekkevidde på de fleste elbiler om sommeren, enn om vinteren. Nye Elbiler: Nissan LEAF, Renault ZOE Z.E. og BMW i3 er utstyrt med varmepumper som varmer opp bilen mer effektivt innvendig. Dermed gir dette en bedre rekkevidde på kalde dager. Vi anbefaler at du spør din bilforhandler om bilens forventede rekkevidde for hver enkelt bilmodell.

Kan jeg lade elbilen med en vanlig stikkontakt?

Det kan du gjøre. Men dette tar mye lengre tid, og det er ikke alltid sikker lading. Vi henviser til regler fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) om sikker ladding. E.ONs ladeutstyr lever opp til DSBs krav om sikker opplading og er forberedt på belastningsbalansering.

Skal det være en bestemt elektrisk installasjon for å få min egen elbil-lader?

I forbindelse med installasjonsarbeidet sørger E.ON for alle avtaler med underleverandøren. Selve installasjonen av din elbil-lader blir utført av vår autoriserte partner, Eltel-Networks, som oppfyller alle gjeldende krav. Det kan forekomme spesielle forhold, der det blir komplisert med en installasjon.

Må jeg bruke ladekort hver gang for å få ladekabelen ut av elbilen?

Elbil-laderen er i utgangspunktet låst. Du må lese av ditt kort for få ut kabelen. Vår døgnåpne kundesupport kan låse opp, og konfigurere laderen så den ikke trenger å lese av ladekortet hver gang du ønsker å lade. Om du ønsker dette kan du ringe vår kundesupport for å avtale dette. Endringer trer i kraft med det samme du ber oss om det.