EON kundesupport er her for o svare på dine spørsmål
EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48
E.ON kundesupport hjelper dig døgnet rundt

Kundesupport

– på plass døgnet rundt

Er det noe du lurer på? Snakk med oss på kundesupport, vi er her for å svare på spørsmål og hjelpe deg med å finne den beste løsningen for deg.
Du finner oss på:

Generelle spørsmål

Hvor mange kilometer per kWh kan jeg kjøre i min elbil?

Det er vanskelig å gi et presist svar, da det avhenger av flere faktorer:

  1. Type av elbil og dens energi effektivitet
  2. Utendørs temperatur
  3. Kjørestil og veistandard. Veien man kjører på og måten man kjører på, har stor innvirkning på energiforbruket. Hvis du kjører hurtig og akselerer kraftig, så for du færre kWh å kjøre godt med.

Som utgangspunkt kjører de fleste moderne elbiler et sted mellom 5-8 kilometer per KWH

Har en elbil C02 utslipp?

Elbiler slipper ikke ut C02 direkte, siden den ikke har noen eksos. Men elbiler har en indirekte C02-utslip. Dette skyldes at energien som driver elbilen, kan stamme fra blandet energikilde som fornybar og fossil. F.eks. kul, gas og en kjernekraft. Derfor vil det være en indirekte utslipp av CO2 via kraftverkenes piper. Hvis elbilen lades med strøm fra det norske Elmix, som typisk består av 95% vannkraft og 5% import, så tilsvarer det genomsnitt til en CO2-utslipp på 7 g CO2 pr kWh, eller ca. 1 g CO2/km. Sammenlignet med utslippet til en stor moderne bensin bil 150gram C02/km, en liten modell utslipper 109gram CO2/km. Moderne diesel modeller utslipper henholdsvis 140 og 109 gram/c02/km Ved hjemmelading har du muligheten til å velge strøm fra en strømleverandør som tilbyr miljøvennlig / grønn strøm eller opprinnelsesgaranti.

Utløser min elbil skadelige partikler?

Da elbilen ikke har eksosrør, slipper den ikke ut skadelige luftpartikler.

Det betyr at din elbil ikke forurenser når den kjører.
Spesielt i byene, der luftforurensingen er et stort problem. vil elbilen hjelpe til med forurensingsproblemene på sikt, ved at flere og flere velger elbil.
I likhet med øvrige biler oppstår dekkstøv og bremseslitasje hos elbiler også. Elbilen har en indirekte utslipp av partikler, som stammer fra produksjonen av strøm, som bilen lades med.

Hva gjør jeg om jeg vil si opp mitt abonnement?

Er du privatkunde kan du si opp ditt abonnement etter 6 måneder. Ønsker du å si opp kundeforhold, skal du kontakte E.ON s kundesenter.

Har du en ladestasjon, kan vi tilby å kjøpe den tilbake til en forhåndsbestemt pris. Du kan kontakte vårt kundesenter for å høre mer om denne muligheten.

Produkt spørsmål

Hvor lange er ladekablene til elbil-laderne?

Ladekabel er:

Type I-elbil-lader:

Forsyning (mellom stikkontakt og elbil-lader): 2,5 meter
IEC Type 1(mellom elbil-lader og bil ) kabel 2,5 meter

Type II-elbil-lader

Forsyning (mellom stikkontakt og elbil-lader): 2,5 meter
IEC Type 2(mellom elbil-lader og bil) kabel: 5 meter

Det er ikke mulig å få lengre ladekabler. Vi anbefaler i stedet å innstallere elbil-laderen så nærme som mulig der bilen skal stå parkert.

Hva er størrelsen på elbil-laderen?

Mål til type I og Type II elbil-lader er: Vekt: ca 7 KG Høyde: 45 CM Bredde: 27 CM Dybde: 30CM

Hvordan fungerer det med tilbakebetaling for strøm jeg har betalt for?

Med All Inclusive skal du fortsette å betale din strømregning hos din eksisterende strømleverandør. Vær sjette måned tilbakebetaler vi for den strøm du har betalt til din strømleverandør. Det er installert en digital måler i din E.ON-elbil-lader, slik at vi kan følge med på ditt strømforbruk, og tilbakebetale for den strøm du har kjøpt til opplading av din elbil.

Hvorfor får jeg 1 kr. inkl. moms pr. KWh betalt, når jeg har All Inclusive?

Vi betaler 1 kr. inkl. moms. Pr kWh. Dette dekker i de fleste tilfeller utgifter, som du har hatt til strøm. Hvert år i januar foretar vi en analyse av prismarkedet og vurderer, slik at vi kan sette den riktige betaling til våre kunder.

Spørsmål til betaling

Hvordan kan jeg følge med på forbruket til lading på elbil-laderen?

Hver måned for du tilsendt en spesifikasjon av den lading du har gjort måneden før. Her kan du se, hvor det har blitt ladet, og hvilket kort som er benyttet.
Spesifikasjonen sender vil til deg på den e-post adresse som vi har fått opplyst.

Kan jeg lade på offentlige ladestasjoner i Sverige og Danmark?

Du kan lade på E.Ons offentlige ladestasjoner i Sverige og Danmark med ditt E.ON-ladekort. Hvis du har et All Inclusive abonnement, er lading i Sverige og Danmark en del av din faste betaling. Har du Home abonnement betaler du 2 kr. pr. kWh og Basic/Basic+ 2,5 kr. pr. kWh på de offentlige ladestasjoner.

Når blir pengene trukket fra mitt kort?

Vi belaster ikke kortet ditt før din elbil-lader er installert og godkjent av vår samarbeidspartner, Eltel-Networks.

Spørsmål om opplading

Kan andre elbiler lade på min private elbil-lader?

Har du et All Inclusive abonnement, kan de dessverre ikke lade på din private elbil-lader. Har du Basic/Basic+ eller Home abonnement, hvor du ikke har strøm inkludert i ditt abonnement, så kan alle kunder med et RFID-kort fra E.ON lade opp sin elbil på din private elbil-lader, så lenge du gir de tillatelse til det. Siden elbil-laderen er knyttet til din strømforsyning, er det du som betaler for kWh dine gjester bruker. Dine gjester identifiserer seg ved hjelp av deres ladekort. Via denne for de adgang til lading.

Hvor mange kilometer tilsvarer en opplading?

De fleste elbil modellene har en rekkevidde på et sted mellom 120-190 km på et fulladet batteri. Noe kortere på en kald vinterdag. Tesla model S har en rekkevidde opp til 500km avhengig av batteristørrelse. Presis svar på rekkevidde er vanskelig å gi, det kommer an på flere faktorer:

  1. Type elbil og batteri størrelse
  2. Batteri størrelse i forhold til energi og effektivitet i elbilen
  3. Kjørestil. Høy hastighet og kraftig akselerasjon, har stor påvirkning i energiforbruket
  4. Utendørs temperatur. På kalde dager vil en del av batteriets energi brukes til å varme opp elbilen.

Derfor vil man oppleve lengre rekkevidde på de fleste elbiler om sommeren, enn om vinteren. Nye Elbiler: Nissan LEAF, Renault ZOE Z.E. og BMW i3 er utstyrt med varmepumper som varmer opp bilen mer effektivt innvendig. Dermed gir dette en bedre rekkevidde på kalde dager. Vi anbefaler at du spør din bilforhandler om bilens forventede rekkevidde for hver enkelt bilmodell.

Kan jeg ladde min elbil i en alminnelig stikkontakt?

Det kan du gjøre. Men dette tar mye lengre tid, og det er ikke altid sikker lading. Vi henviser til regler fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) om sikker ladding. E.ONs ladeutstyr lever opp til DSBs krav om sikker oppladding og er forberedt på belastningsbalansering. Har du behov for en ekstra lader. F.eks. til hytta eller sommer huset, anbefaler vi av sikkerhetsmessige årsaker å bruke model 2 kabel med adapter boks. Og hvis du har behov for en skjøteledning, skal den være 1,5 mm2, og den skal rulles helt ut.

Skal det være en bestemt elektrisk installasjon for å få min egen elbil-lader?

I forbindelse av installasjonsarbeidet sørger E.ON for alle avtaler med underleverandøren. Selve installasjonen av din elbil-lader blir den utført av vår autoriserte partner, Eltel-Networks, som oppfyller alle gjeldende krav. Det kan forekomme spesielle forhold, der det blir komplisert med en installasjon. Derfor undersøker vi alltid alle hus og utarbeider et konkret tilbud, før vi inngår en avtale.
Prisene på våre produkter er basert på en såkalt standard installasjon, som du kan lese mere om under standardinstallation. Merk at hvis det tilkommer ekstraomkostninger utover vår standardinstallasjon, mottar du et tilbud fra vår installasjonspartner på ekstraomkostningene. Du har naturligvis mulighet til å kansellere bestillingen etterpå.

Må jeg bruk mitt ladekort hver gang, for å få ut ladekabelen ut av min elbil-lader?

Elbil-laderen er i utgangspunktet låst. Du må lese av ditt kort for få ut kabelen. Vår døgnåpne kundesupport kan låse opp, og konfigurere laderen så den ikke trenger å lese av ladekortet hver gang du ønsker å lade. Vis du ønsker dette kan du ringe vår kundesupport for å avtale dette. Endringer trer i kraft med det samme du ber oss om det.

Kan deres ladere tidsinnstilles, slik at jeg kan forvarme min bil, eller "time" ladingen?

Som standard støtter elbil-laderen tidsinnstillt lading, om din elbil støtter denne funksjonen.

Vår døgnåpne kundesupport kan til enhver tid endre dette, om du skulle ønske dette.
Endringer trer i kraft fra den etterfølgende lading du tar.

Hva om jeg har to elbiler?

Med All Inclusive kan du lade den elbilen du registrering i din avtale med E.ON. Ønsker du å lade en annen elbil, må du kontakte oss.  Så vi kan finne en løsning sammen, som passer deg. Sånn at du kan få ladet opp flere elbiler samtidig.