EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48
Ladebrikken til EON Drive

Ladebrikke til lading av elbil

En ladebrikke til elbil er et nyttig verktøy for deg som eier eller bruker elbil. Ladebrikken fra E.ON lar deg lade opp elbilen på alle våre ladestasjoner i Norge på en veldig enkel måte.

Bestill ladebrikke
Registrer ladebrikke*

*Skal du bare registrere en ladebrikke fyller du kun ut skjemaet, uten å huke av for at du skal bestille en ny ladebrikke

Lad elbilen via app

Har du ikke ladebrikke kan du også lade på ladestasjoner via appen, EON Drive.

Dette kan være noe vanskeligere å bruke da det må skrives inn noe informasjon på forhånd, slik som skiltnummer, navn, adresse o.l. I tillegg kan det oppstå at mobilen ikke har dekning eller at skjermen ikke er responsiv om det skulle regne. Derfor er en ladebrikke det beste og enkleste alternativet for å få tilgang til ladestasjoner.

Hvordan bruke ladebrikken?

For å bruke ladebrikken må du først plugge ladekabelen inn i bilen, deretter holder du brikken foran anvist felt på ladestasjonen og trykker “start”. For å avslutte ladingen, holder du brikken over samme felt og trykker på “stopp”.

Alternativt kan du også bruke ladebrikke fra Elbilforeningen eller E.ON Drive appen. Vi er medlem av Norsk Elbilforening. Har du deres ladebrikke, trenger du ikke bestille ladebrikke fra E.ON.

Fungerer ikke ladebrikken som den skal?

Har du mistet ladebrikken må du bestille et nytt gjennom oss. Om den ikke fungerer kan du ta kontakt med oss på kundesupport.

Spørsmål og svar om ladebrikke

Hva er en ladebrikke?

En ladebrikke kan kalles på fagspråket for en RFID-brikke. RFID står for Radio Frekvens Identifikasjon, og brikken kommuniserer gjennom radiosignaler med en mottaker i nærheten.

Hver brikke har en unik kode (HEXA-format), og det er denne koden som identifiserer deg og validerer om du er en «gyldig kunde».

En ladebrikke vil la deg lade på alle ladestasjoner under den aktuelle ladeoperatøren.

Hvordan bruker jeg en ladebrikke?

Når ladebrikken er registrert, kan du bruke den til å starte og stoppe ladingen.

Først kobler du ladekabelen til bilen, deretter holder du ladebrikken foran det området på laderen som leser brikken, og deretter trykker du på start-knappen på laderen for å starte ladingen.

For å avslutte ladingen, gjør du det samme. Hold ladebrikken foran laderen, og trykk på stopp-knappen.

Hvordan registrerer jeg ladebrikken?

En ladebrikke vil ikke virke før du har registrert deg, enten ved å registrere deg som kunde eller laste ned appen. Når dette er gjort, og du har etablert en gyldig brukerkonto, kan du også registrere ladebrikken i appen, slik at denne knyttes til din brukerkonto. Dette kan du gjøre her.