EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Hvordan lader man en elbil?

Lading av elbil kan gjøres på mange ulike måter, avhengig av om du er på reise, hjemme eller på jobb. Som regel trenger du kun en kontakt.

Når du har kjøpt en elbil følger det vanligvis med en ladekabel for AC lading. VEd hurtigladestasjoner vil det være en fastmontert kabel for DC lading. Skal du lade hjemme er det anbefalt å bruke en egen hjemmelader, eller en ladeboks. Under er de vanligste måtene å lade en elbil på.

Lading med ladeboks hjemme

Den tryggeste måten å lade bilen på er å installere en ladeboks ved hjemmet ditt. Dette vil gi deg trygg og sikker tilgang til effektiv lading.

Lading ved ladestasjon

Er du på reise kan du lade ved flere ladestasjoner gjennom en ladebrikke. Ladebrikken gir deg tilgang til flere ladestasjoner rundt om i Norge. Les mer om offentlig oppladning.

Lading på arbeidsplassen

Vi tilbyr løsninger for firmabiler slik at disse kan lades både på arbeidsplassen og hjemme hos den ansatte, mens bedriften eller leasingselskapet er mottaker av strømregningen.

Lading ved vanlig stikkontakt

Det er mulig å lade elbilen din opp med en vanlig stikkontakt men dette er ikke anbefalt. Dette da det ikke alltid vil være sikker lading. Vi henviser til regler fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) om sikker ladding. E.ONs ladeutstyr lever opp til DSBs krav om sikker oppladding og er forberedt på belastningsbalansering.

Lading i borettslag og sameier

Du kan lade elbilen din ved ladebokser eller ladestasjoner i borettslag/sameie. Dette gir flere fordeler:

  1. Attraktivt boligmiljø
  2. Smarte betalingsmodeller
  3. Enkelhet og rådgivning
  4. Fremtidsrettede løsninger
  5. Støtte til utarbeidelse av stipendsøknad

Les mer om lading av elbil i borettslag.