EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Ladeløsninger for sameie og borettslag

Oppdatert

Ladeløsninger for sameie og borettslag

Med våre skreddersydde ladeløsninger blir reisen mot et miljøvennlig sameie og borettslag, enkel. Vi rådgir styret og er behjelpelige under prosessen.

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Kan man få støtte til ladestasjoner i borettslag?

Flere kommuner har støtteordninger for ladeinfrastruktur i borettslag og sameier. Les mer om dette på Klimatilskuddet sine nettsider.

Kan man kreve å få ladestasjon?

Etter laderetten fra elbilforeningen kan du med egen parkeringsplass hos borettslaget eller sameiet, og med styrets samtykke, sette opp ladepunkt for elbil og ladbar hybridbil i tilknytning til parkeringsplassen.

Hva koster det?

Prisen for ladeinfrastruktur i borettslag kommer an på valgene en gjør i løpet av bestillingsprosessen. En ladeboks vil normalt koste mellom 10.000 til 20.000kr. Her er ikke installasjon og andre kostnader tatt med.

Hvorfor skal dere ha ladestasjoner?

1. Attraktivt boligmiljø og øker verdien

For hvert år som går, blir andelen ladbare biler i Norge større og større, spesielt hvis man ser til de store byene. På sikt vil det derfor oppstå et stort behov for lademuligheter i tilknytning til privat bolig. Ved å installere ladere fra E.ON i ditt borettslag eller sameie øker du rett og slett verdien på boligene, og du blir mer attraktiv både for fremtidige og nåværende beboere.

2. Smarte betalingsmodeller

E.ON skreddersyr betalingsløsninger etter ditt behov, noe som vil si at du helt og holdent slipper å styre med fakturering o.l. Vi tar oss av alt det praktiske knyttet til avregning, og siden vi har godkjente strømmålere i hver boks kan vi regne av direkte mot beboeren som har brukt laderen.

3. Enkelhet og rådgivning

I et borettslag eller sameie kan det være like mange meninger som det er mennesker. Vi bistår derfor med rådgivning, og vi går inn og ser på hvilke konkrete behov dere har, både nå og i fremtiden, før dere tar en avgjørelse. Deretter vil vår autoriserte samarbeidspartner installere ladestasjoner hos dere, mens vi tar oss av den kjedeligste jobben som avregning, drift og service.

4. Fremtidsrettede løsninger

Alle våre ladere er tilkoblet vårt nordiske kontrollsenter, noe som sikrer en høyere oppetid på nettverket og hurtigere tilkallings- og utbedringstid. Flere av løsningene våre har også fremtidsrettede smartfunksjoner med 24/7-service.

5. Støtte til utarbeidelse av stipendsøknad

I mange kommuner finnes det støtteordninger for etablering av ladestasjoner, og også her kan E.ON bistå, da med grunnlaget for søknad o.l.

Les mer om hvordan du etablerer ladestasjoner i borettslaget ditt.

Klar for å sette i gang?

Vi hjelper deg med å kartlegge dine eksakte behov, slik at du bare kjøper det du har bruk for – en skreddersydd løsning til ditt borettslag.

Fyll gjerne ut hvor mange ladeplasser dere har, hva dere tenker om betalingsløsninger og om ladeplassene vil være innendørs eller utendørs, så tar vi en prat om hva dere ønsker og har behov for.