EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Lad elbilen på våre offentlige ladestasjoner

Oppdatert

Ladestasjoner på offentlige plasser

Vi tilrettelegger for at elbilister kan lade elbilene sine på offentlige ladestasjoner, mens vi tar oss av den kjedeligste jobben som avregning, drift og service.
Kart over ladestasjoner        Bestill ladebrikke
Registrer ladebrikke*          Last ned E.ON Drive ladeapp

*Skal du bare registrere en ladebrikke fyller du kun ut skjemaet, uten å huke av for at du skal bestille en ny ladebrikke

Kommunale ladestasjoner

Ved utgangen av 2020 var det over 340 000 ladbare biler i Norge, de aller fleste i og rundt de største byene. Hver måned selges det rundt 4-600 nye elbiler. Elbiler har ingen utslipp av helseskadelige avgasser og støyer mindre enn tradisjonelle biler. Elbil er derfor det beste alternativet om du ikke kan gå, sykle eller kjøre kollektivt. Kontakt oss om du trenger et estimat på ladestasjoner til din kommune.

Parkeringshus og parkeringsanlegg

For aktører som driver kommersielle parkeringsplasser gjelder det nå nye parkeringsforskrifter som legger til rette for at inntil 6% av alle plasser må være med lademuligheter for elbil. E.ON tilbyr smarte betalingsløsninger med fremtidsrettet programvare som gjør det enklere å installere flere ladestasjoner i parkeringshus og parkeringsplasser.

Priser på E.ON offentlige ladestasjoner*

*Andre priser kan forekomme på stasjoner der E.ON er operatør, men eier setter egne priser. Du kan alltid se gjeldende pris på ladestasjonen i appen.

  • Byladere: 2,50 kr inkl. mva. pr. kWh
  • Hurtigladere: 4 kr inkl. mva. pr. kWh
  • Lynladere: 5 kr inkl. mva. pr. kWh**

**Lynladere i Norden eies og drives av Powered by E.ON Drive & Clever (Les mer).

Les mer

**Lynladere i Norden eies og drives av Powered by E.ON Drive & Clever. Den danske operatøren Clever og tyske E.ON Drive har skapt et såkalt joint venture for å bygge og drive lynladere langs motorveier i Skandinavia. Dette felleskontrollerte selskapet er helt atskilt fra E.ON i Sverige og drives for profitt helt separat fra E.ON-strukturen i Norden.

Joint Venture har som mål å koble byene i Danmark, Sverige og Norge gjennom totalt 48 etableringssteder. Joint Venture oppfyller et løfte til EU-kommisjonens CEF-program (Connecting Europe Facility) om å bygge 28 EU-samfinansierte virksomheter i Danmark og Sverige. Ytterligere 20 etableringer er etablert i Norge utenfor EUs medfinansiering.

De juridiske navnene på Joint Venture er «Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS» i Danmark, UFC Sweden AB i Sverige og Ultra-Fast Charging Scandinavia AS i Norge. Joint Venture vil bruke merkenavnet «Powered by E.ON Drive & Clever» i all ekstern kommunikasjon, PR og markedsføring.

Ladeløsninger for bedrifter og tilbydere av ladeplasser

Lad opp din egen firmabil på jobben og tilby opplading til medarbeidere, kunder og gjester. Vi tilbyr løsninger for firmabiler slik at disse kan lades både på arbeidsplassen og hjemme hos den ansatte, mens bedriften eller leasingselskapet er mottaker av strømregningen.
Ladestasjoner for bedrifter

 

Bor du i et sameie eller borettslag?

For mange borettslag og sameier kan det oppleves som både komplisert og tidkrevende å skulle gå i gang med å opprette ladestasjoner til elbil for sine beboere. Klikk her for å se hvordan du kan gå frem for å få ladestasjoner til ditt borettslag.

To menn i en sofa som snakker til hverandre

 

Vil du komme i kontakt med oss?

Vi hjelper deg med å kartlegge dine eksakte behov, slik at du bare kjøper det du har bruk for.

Fyll gjerne ut hvor mange ladeplasser dere har, hva dere tenker om betalingsløsninger og om ladeplassene vil være innendørs eller utendørs, så tar vi en prat om hva dere ønsker og har behov for.