EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Lad elbilen på våre offentlige ladestasjoner

Oppdatert

Ladestasjoner på offentlige plasser

Vi tilrettelegger for at elbilister kan lade elbilene sine på offentlige ladestasjoner, mens vi tar oss av den kjedeligste jobben som avregning, drift og service.
Kart over ladestasjoner        Bestill ladebrikke
Registrer ladebrikke*          Last ned E.ON Drive ladeapp

*Skal du bare registrere en ladebrikke fyller du kun ut skjemaet, uten å huke av for at du skal bestille en ny ladebrikke

Priser på E.ON Norge AS offentlige ladestasjoner*

*Det kan forekomme varierende priser på stasjoner der E.ON ikke eier anlegget da lokasjonseier setter priser selv. Vi anbefaler at du alltid sjekker gjeldende pris i vår ladeapp før du starter en ladetransaksjon. Dette gjelder spesielt ved lading i utlandet, hvor selv E.ONs stasjoner kan ha en annen pris enn i Norge (f.eks. på grunn av valutakursen). Når en transaksjon startes via RFID-kort, er det viktig å være informert om prisen på forhånd.

Hurtig og Lynladere i Norge eies og drives av Powered by E.ON Drive & Clever (Les mer).

Les mer

**Lynladere i Norden eies og drives av Powered by E.ON Drive & Clever. Den danske operatøren Clever og tyske E.ON Drive har skapt et såkalt joint venture for å bygge og drive lynladere langs motorveier i Skandinavia. Dette felleskontrollerte selskapet er helt atskilt fra E.ON i Sverige og drives for profitt helt separat fra E.ON-strukturen i Norden.

Joint Venture har som mål å koble byene i Danmark, Sverige og Norge gjennom totalt 48 etableringssteder. Joint Venture oppfyller et løfte til EU-kommisjonens CEF-program (Connecting Europe Facility) om å bygge 28 EU-samfinansierte virksomheter i Danmark og Sverige. Ytterligere 20 etableringer er etablert i Norge utenfor EUs medfinansiering.

De juridiske navnene på Joint Venture er «Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia ApS» i Danmark, UFC Sweden AB i Sverige og Ultra-Fast Charging Scandinavia AS i Norge. Joint Venture vil bruke merkenavnet «Powered by E.ON Drive & Clever» i all ekstern kommunikasjon, PR og markedsføring.

Kommunale ladestasjoner

Å kjøre elektrisk er blitt mer attraktivt. Ved utgangen av 2022 vokste antallet elbiler med 30 prosent og utgjorde 21 prosent av alle personbiler i Norge. Hybridbiler hadde en økning på 8 prosent sammenlignet med forrige år og stod for 12 prosent av personbilbestanden (ssb.no). Elbiler har ingen utslipp av helseskadelige avgasser og støyer mindre enn tradisjonelle biler. Elbil er derfor det beste alternativet om du ikke kan gå, sykle eller kjøre kollektivt. Kontakt oss om du trenger et estimat på ladestasjoner til din kommune.

Parkeringshus og parkeringsanlegg

For aktører som driver kommersielle parkeringsplasser gjelder det nå nye parkeringsforskrifter som legger til rette for at inntil 6% av alle plasser må være med lademuligheter for elbil. E.ON tilbyr smarte betalingsløsninger med fremtidsrettet programvare som gjør det enklere å installere flere ladestasjoner i parkeringshus og parkeringsplasser.

Ladeløsninger for bedrifter og tilbydere av ladeplasser

Lad opp din egen firmabil på jobben og tilby opplading til medarbeidere, kunder og gjester. Vi tilbyr løsninger for firmabiler slik at disse kan lades både på arbeidsplassen og hjemme hos den ansatte, mens bedriften eller leasingselskapet er mottaker av strømregningen.
Ladestasjoner for bedrifter

Bor du i et sameie eller borettslag?

For mange borettslag og sameier kan det oppleves som både komplisert og tidkrevende å skulle gå i gang med å opprette ladestasjoner til elbil for sine beboere. Klikk her for å se hvordan du kan gå frem for å få ladestasjoner til ditt borettslag.

To menn i en sofa som snakker til hverandre

Vil du komme i kontakt med oss?

Vi hjelper deg med å kartlegge dine eksakte behov, slik at du bare kjøper det du har bruk for.

Fyll gjerne ut hvor mange ladeplasser dere har, hva dere tenker om betalingsløsninger og om ladeplassene vil være innendørs eller utendørs, så tar vi en prat om hva dere ønsker og har behov for.