EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Kommunale ladestasjoner

Oppdatert

Kommunale ladestasjoner

I 2013 var det bare 12 000 ladbare biler i Norge, mye har endret seg siden da. Hver måned selges det nå 4-600 nye elbiler og det blir dermed kun flere elbiler på veiene våre.

Elbiler har ingen utslipp av helseskadelige avgasser og lager også mindre støy enn tradisjonelle biler. Å kjøre elbil er derfor det beste alternativet om du ikke kan gå, sykle eller kjøre kollektivt. For kommuner vil det være en smart investering å legge til rette for økt bruk av elbil.

Enkel drift og support

Med ladestasjoner styrt av E.ON, har vi kundesupport som er tilgjengelig døgnet rundt og kan fjernovervåke statusen på alle tilkoblede ladestasjoner. Dette gjør det enkelt å nå oss om det skulle være et problem eller et spørsmål om lading ved en av våre ladestasjoner.

Smart effektstyring

Denne løsningen styres via E.ON sitt bakendsystem der det legges parametere for maksbelastning på en gitt kurs og tilknyttede ladestasjoner. Dette sikrer at hovedsikringen aldri blir overbelastet og effekt defineres ut i fra hvor mange biler som er koblet til samtidig.

Dynamisk effektstyring mot bygget

Det monteres en modusmåler i byggets hovedinntak som innhenter kontinuerlige opplysninger om det totale forbruket i bygget. Ved høy belastning vil ladehastigheten senkes som for eksempel rundt middagstider. Når forbruket i bygget er lavt, for eksempel ved nattesstid, vil overskuddet av strøm styres til ladere som medfører en høyere ladehastighet. Systemet sikrer også at hovedsikringen i bygget ikke overbelastet med fare for strømkutt.

Betalingsløsninger

Betaling på ladestasjoner med E.ON sitt system er gjort så enkelt som mulig og kan gjøres på flere ulike måter.

Betaling med ladebrikke

Med ladebrikken kan man enkelt sette ladekabelen i avslått bil, skanne ladebrikken over kortleseren på laderen for å starte ladingen.

Betaling med app

Brukere av ladestasjoner kan også starte lading av elbiler ved å bruke EON Drive appen. Etter å ha satt i ladekabelen i bilen velger brukeren hvilken lader og uttak som skal startes, via appen.

For ladekunder er det enklest å registrere seg som kunde hos E.ON Drive.

Etter registrering kan du laste ned E.ON Drive appen gratis som en registrert kunde. Appen viser hele E.ONs samt partnerens ladenettverk, og lading kan enkelt startes og avsluttes direkte i appen.

Du kan se statusen til ladere (gratis / opptatt) i sanntid. Appen kan også lastes ned og benyttes uten å opprette profil for engangsbetaling med kredittkort.

E.ON-RFID-kort kan brukes til å starte og avslutte ladingen ved å lese kortet mot RFID-leseren direkte på laderen. Kortet og appen er knyttet til samme konto, og betalingen gjøres på samme måte via kundens registrerte betaling / kredittkort. Brikken kan bestilles samtidig som du registrerer deg som kunde.

Medlemmer av Norsk elbilforening kan også registrere seg med elbilforeningens RFID-brikke, og benytte denne for tilgang til E.ONs ladenettverk.

Betaling med EasyPark appen

Brukere av ladestasjoner har også mulighet til å starte og stoppe ladingen med EasyPark appen. Her må brukeren stille inn riktig takstgruppe og finne riktig lader i appen.

Baksystemet

Baksystemet til E.ON Drive sine ladestasjoner gir deg som tilbyder av ladestasjoner muligheten til å stille inn kapasiteten på nettverket og gjøre endringer. I tillegg kan du se brukerhistorikk og hvor mye det lades for.

Er du klar for å sette i gang?

Vi hjelper deg med å kartlegge dine eksakte behov og ser på hvor mye ladestasjoner vil bidra din situasjon.

Fyll gjerne ut hvor mange ladeplasser dere har, hva dere tenker om betalingsløsninger og om ladeplassene vil være innendørs eller utendørs, så tar vi en prat om hva dere ønsker og har behov for.