EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Hvordan gå frem

Oppdatert

Slik etablerer du ladestasjoner i borettslag og sameiet

1. Undersøk interesse

Start med å undersøke hva interessen for ladestasjoner er i dag. Hvor mange kjører elbil og hvor mange kan tenke seg å gjøre det innen en fem års periode? Ta opp spørsmålet med styret og skriv en mosjon om ladestasjoner i borettslaget, til styret.

2. Kontroller hvem som eier eiendommen

Bygglov kreves ikke om foreningen eier parkeringsplassene selv. Om borettslaget ikke eier selve eiendommen kreves det en godkjenning fra eier for å klargjøre hvem som skal eie ladestasjonene.

3. Hvem skal betale?

Et viktig spørsmål å stille i starten er hvem det er som skal betale for kostnadene av ladestasjonene. Skal den betales av beboerne med ladeplass gjennom en økt parkeringsavgift eller skal den betales gjennom en annen løsning.

Om borettslaget ønsker at noen ladestasjoner skal være tilgjengelig for gjester eller besøkende, kan ladestasjoner settes som offentlige ladere. Dette vil gjøre det mulig å betale via Eondrive-appen og Easypark-appen.

4. Hva vil det koste?

Dette vil være noe ulikt basert på hvor mange ladestasjoner som ønskes og andre faktorer. Her kan vi hjelpe deg på god vei om du tar kontakt med oss.

5. Kontakt oss for et tilbud

Når det er tatt en beslutning om å anskaffe ladestasjoner er det på tide å bestille et tilbud. Kontakt oss gjennom kontaktskjemaet nedenfor, deretter vil vi kontakte deg eller styret og ordne en befaring. Fra ladestasjonene er bestilt til de er ferdig montert vil det ta omtrent 6-12 uker.

6. Ladekort

Etter at ladestasjonene er installert er det viktig at styret informerer beboerne om hvordan den enkelte skal betale for ladingen. Er det bestilt ladeløsning med tilgangsinformasjon og E.ONs betalingsløsning, må beboerne som skal lade bestille et ladekort.

Les mer om bestillingsprosessen ved nye ladestasjoner.

Kontakt oss for mer informasjon.

Vi hjelper deg med å kartlegge de behovene borettslaget ditt behøver, slik at du bare kjøper det du har bruk for.

Fyll ut skjemaet så tar vi tar vi kontakt med deg.