EON_UI_Icon_Letter_48x48 EON_UI_Icon_Smartphone_48x48

Ja til enklere hurtiglading

På hurtigladestasjoner fra E.ON Drive kan brukere betale med ladebrikken fra Norsk Elbilforening i tillegg til andre betalingsalternativer.

Oppdatert
ladebrikke med hurtiglader

Nylig omtalte NRK at flere ladeoperatører har sagt nei til en felles betalingsløsning for ladestasjoner rundt om i landet.

Hovedargumentene for å ikke være med på dette er at det finnes bedre alternativ der kunden slipper å laste ned en app eller registrere et medlemskap.

Motargumentene tilbake for hvorfor man bør ha en felles betalingsløsning er også rettet mot enklere bruk av ladestasjoner for sluttbrukeren. Eksempelvis vil telefonbrukere som ikke har Play Store/Play Services ha problemer med betalingsløsninger som Vipps, samtidig som mange av “drop-in” løsninger ikke vil være tilgjengelig for tilreisende fra utlandet.

I Elbilisten 2021, en årlig spørreundersøkelse fra Elbilforeningen, svarer 75% at det er for komplisert med mange ladeoperatører, ladebrikker og apper. Videre svarer 71% at en bør kunne betale med betalingskort direkte på ladestasjonen.

Når du møter en hurtiglader med E.ON Drive logoen

Møter du på en hurtiglader fra E.ON har du flere betalingsalternativ:

  • Ladebrikke fra E.ON Drive
  • Ladebrikke fra Elbilforeningen
  • Vår egen ladeapp
  • Kortbetaling på enkelte hurtigladere

“Vi vil alltid jobbe for å gjøre det enklere for brukeren, både med betalingsløsninger men også å ha en kundeservice tilgjengelig 24/7, som hjelper forbrukere i tilfelle der det er begrenset med betalingsløsninger eller om et problem skulle oppstå”.

  • Trevor Bajwa, Key Account Manager E.ON Norge

Skulle det derfor være et problem med betaling vil E.ON kundesupport alltid være tilgjengelige. Men kjører du ofte elbil anbefaler vi deg ladebrikken fra EON Drive.

Med apper kan det være noe vanskeligere å betale da det må skrives inn noe informasjon på forhånd, slik som skiltnummer, navn, adresse o.l. I tillegg kan det oppstå at mobilen ikke har dekning eller at skjermen ikke er responsiv om det skulle regne. Derfor er en ladebrikke det beste og enkleste alternativet for å få tilgang til ladestasjoner.

Alternativt kan du også bruke ladebrikke fra Elbilforeningen. Har du deres ladebrikke, trenger du ikke bestille ladebrikke fra E.ON.

Se også